Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци дариха фитнес уреди на хора с увреждания в гр. Берковица

Author: uspelite.bg | 10.01.2019

Доброволци дариха фитнес уреди на хора с увреждания в гр. БерковицаМалко преди Коледа 7 велотренажора и 2 степера бяха дарени на дом за хора с увреждания в гр. Берковица от хора, които вече не използват фитнес уредите си.

Както повечето добри дела в днешно време, така и това се заражда след пост в социалните мрежи:

Ваня Ананиева първа разбира за нуждата на дома от фитнес уреди.

Домът в Берковица помещава 14 човека, всеки от които е с различен тип увреждане. Част от хората са с двигателни проблеми, други с умствена изостаналост. За всички тях е критично важно да могат да тренират. “От години си мечтаем за фитнес уреди.”, споделя директорът на дома в Берковица.

Ваня проучва и разбира, че за фитнес оборудването са необходими около 5000 лв. Затова решава да опита да събере неизползвани уреди от приятели и така да оборудва дома.

След като споделя във Facebook, че търси спортни уреди за дом за хора с увреждания и само за няколко часа с нея се свързват 7 - 8 човека, които се припознават в каузата. Правят обща група, в която да си намерят логистични варианти с доставянето. Не минава много време и с тях се свързва човек, който съвсем безвъзмездно да натовари всички уреди и да ги закара до гр. Берковица.

Неописуема беше радостта на хората, живеещи в дома. Веднага изпробваха уредите, със сълзи на очи благодариха за подаръците. Колко малко е нужно да направиш някого щастлив…

В България има места, за които дори и не подозираме. Има стотици, дори хиляди хора, които са оставени и забравени. Ако всеки от нас реши да помогне – дали с дреха, пари или лично отношение, вярвам, че за отрицателно време можем да разрешим огромен проблем.

Ваня е категорична: "Най-голямата награда за хората в домове е да отидеш при тях на място. Да ги прегърнеш и да им покажеш, че някой някъде мисли за тях."


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova