Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци садят хиляди дървета всеки уикенд

Author: www.bgnow.eu | 06.04.2016

Доброволци садят хиляди дървета всеки уикендДоброволци, които обичат природата, се събират всеки уикенд и садят дървета край София.

По думите им всеки уикенд на точно определено място се събират желаещи да засадят дърво и отпътуват за софийското село Златуша.

„Целта ни е да създадем още една нова гора, красива, зелена и жива. Селото е на 19 км от София, а преди това се събираме на паркинга на магазин Метро 2 (бул. "Сливница" 182, след ж. к. "Люлин"), а който знае мястото, може и направо там“, разказаха те.

По думите им от 2013 г. до момента са засадени 90 900 нови дръвчета, а доброволците вече са готови за новия сезон, през който ще прибавят още няколко хиляди към новата гора.

„Работата е приятна, защото е съпроводена с много усмивки и песни. Засаждаме предимно широколистни - червен дъб, питомен кестен, различни горски плодни дървета, черен бор и евентуално акация“, обясниха доброволците.

Първият уикенд за тази година беше на 26 и 27 март, в който хората засадиха 4000 дръвчета, а вторият на 2 и 3 април, когато отново над 3000 бяха заседени. Всеки, който иска, може да се включи и научи повече във фейсбук групата "Когато станем 100 000 – ще посадим гора".

„Единственото, което трябва да носим със себе си са инструменти, удобни дрехи, ръкавици, вода, закуски, както и добро настроение и българското знаме“,
допълниха доброволците.

Други ентусиасти в неделя се заеха с почистването на горски пътища над варненския квартал „Аспарухово“. Целта на активистите е да покажат с дела, че искат горите край квартала да се пазят от наводнения и да им служат за отдих след напрегнатия работен ден.

В понеделник започва и „Седмицата на гората“, която ще бъде открита пред общината в Стара Загора от зам.-министъра на земеделието доц. Георги Костов. В първия ден там ще могат да се видят пътуващата изложба, която показва екосистемните ползи от горите.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova