Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци готвят за стотици бедни

06.01.2016

Доброволци готвят за стотици бедниКое кара хора с високи доходи да прекарват неделята си в една стара кухня, за да готвят за бедни? Доброволците са десетки, дори стотици, от всякакъв пол, възраст и професия. Сред тях има ученици в гимназията, IT специалисти, застрахователи.

В края на седмицата доброволците прекарват по няколко часа в кухнята на храма „Свети Илия” в столичния квартал „Дружба”. Условията там са спартански. Липсва покрив, температурите понякога достигат до -10 градуса по Целзий. Въпреки това доброволците не се отказват, защото около 900 души разчитат на бурканчето топла храна и резенчето хляб. За някои това е единствената порция храна за деня.

Цветомир работи много, обикновено в строг костюм на застраховател. В кухнята обаче е главен готвач. Почти всяка неделя, от 5 години насам, той е до огъня. Никога няма да забрави първия път. „В момента, в който започнаха да идват хората и да взимат храна, ми се зави свят, стана ми лошо, щях да припадна”, разказа Цветомир. „Когато дойдеш в кухнята, твоите собствени проблеми започват да бледнеят”, сподели той.

„Не мислех, че това нещо се случва, че има хора, които искат промяна в света”, призна Атанас, който е само на 16 години, но вече активно помага в кухнята.

„Аз имам 27 години опит като учител и директор в гимназия и след напускането видях целия срив на образованието и ужасно се радвам, че има млади хора, които се интересуват от света около себе си”, сподели Галя, която също готви в кухнята.

Единственото, което всички искат, е да се ремонтира кухнята. Да има покрив. Но за целта се търсят 50 000 лв.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info