Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителна кауза в Долна баня

Author: Телекабел | 25.05.2016

Благотворителна кауза в Долна баняС парад на приказните герои от любими детски приказки в Долна баня започнаха празничните прояви на ученици и учители от Средното общообразователно училище "Неофит Рилски". Те бяха посветени на 165 годишнината от откриването на първото светско учебно школо в рилския град.

В продължение на час десетки родители и долнобанци аплодираха чудесните изпълнения на учениците от началния курс на гимназията, които превъплътени в ролите си на свои любими приказни герои бяха театрализирали приказките "Дядо вади ряпа", "Снежанка и седемте джуджета", "Червената шапчица", "Трите прасенца" и други.

Благотворителната кулинарна изложба-базар пък събра в една от залите на новия спортен комплекс в рилския град над 30 ястия, вкусотии и изкушения. На празниичната трапеза не липсваха традиционните долнобански погачи и баници, щрудели и баклави, реазлични видове торти и кексове, сандвичи и сладки, показвайки кулинарните умения и специалитети на десетките родители, учители и ученици. Цените за разпродажбата бяха символични и в края в касата на благотворителната кауза бяха събрани 241 лева.

Средствата ще бъдат използвани за организиране на екскурзия на изявени ученици, които са прославили родното училище в различни прояви. За съжаление лошото и дъждовно време не позволи да се проведе заплануваното спортно състезание в различни дисциплини "Мама, татко и аз".


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova