Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Много хора се отзоваха на призив и помогнаха на учениците от село Мировци

Author: БНТ | 05.04.2018

Много хора се отзоваха на призив и помогнаха на учениците от село Мировци Десетки хора изпратиха дарения на учениците от училището в шуменското село Мировци. Това стана след призив в социалната мрежа от директора на училището Мариела Жекова, че децата нямат обувки и в снежните дни не дошли на училище.

До скоро учителите носели запазените дрехи и обувки на своите деца, но това не било достатъчно. Едно от момченцата дълго време не идвало в клас, защото нямало обувки. Един ден дошло, но по чехли. Повече от учениците са от бедни семейства.

Красимира Стоянова, учител в ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: "Това е нашето всекидневие. Има деца, я пръстче се подава... Децата от по-големите семейства са точно така обути, със скъсани дрешки, с липсващи обувки."

Емилия Александрова, учител в ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: "Мъка, че не можем да им помогнем по някакъв начин, въпреки че сме се мъчили. В един момент ни дойде тази идея, да потърсим помощ от други хора, които имат възможности."

Призив в социалната мрежа, че 15 деца от първи до четвърти клас нямат зимни дрехи и обувки предизвика вълна от съпричастност. В училището започнали всеки ден да пристигат пакети. Една от дарителките купила за всички деца нови маратонки.

Мариела Жекова, директор ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: "Неочаквано, но чудо... Страхотни хора, много добросърдечни, положително настроени, много отзивчиви."

Освен дрехи и обувки дарителите изпращали и учебни помагала. Децата са изключително доволни, радват се, че някой им е обърнал специално внимание и се е погрижил за тях.

Мабуле: "Благодарни сме затова, дето ни дадоха обувки и дрехи."

Мариела Жекова, директор ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: "Дрехите, които са пристигнали към този момент, вие видяхте колко са. Много повече очакваме да пристигнат. Мислим да помогнем на други семейства, които имат нужда."

Училищното ръководство сега смята да довърши оградата на училищния двор, но средства за строителни материали нямат.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info