Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Фондация "Мариана Димитрова" подпомага млади таланти в Пловдив

Author: marica.bg | 12.11.2018

Фондация "Мариана Димитрова" подпомага млади таланти в ПловдивФондация на името на емблематичния директор на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Пловдив Мариана Димитрова, чрез която да се почете дългогодишната ѝ дейност в образователната система,както и приноса ѝ за обществения и културния живот на гр. Пловдив, бе основана през януари.

Основната цел на фондацията е да осъществява програми в областта на образованието, науката, социалната дейност за подпомагане на учениците и учителите от Езикова гимназия „Иван Вазов“ – гр. Пловдив за иновативно усвояване на учебния материал и постигане на успехи в научната дейност и практичните умения. Освен това чрез нея ще се цели насърчаването на формалното и неформалното образование и обучение, доброволчеството, формирането на активна гражданска позиция, както и развиването на дейности и инициативи, насочени към активното участие на учащи се в гражданското общество.

“Мариана смяташе учениците си за собствени деца и ето защо ние решихме, че можем, в известна степен, да продължим делото ѝ чрез Фондация „Мариана Димитрова“, която да подкрепя ученици и учители от Езикова гимназия „Иван Вазов“-Пловдив.”, казват учредителите.

Създаването на тази фондация от семейството на Мариана Димитрова е провокирано от необходимостта от добри примери за мотивирани и можещи ученици и учители, които имат желание да се развиват, затова и те са решени да работят в тази насока като подпомагат талантливи младежи и девойки.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova