Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителна кампания За достоен живот се проведе в дом за възрастни хора в Пловдив

Author: bta.bg | 16.06.2017

Благотворителна кампания За достоен живот се проведе в дом за възрастни хора в Пловдив Благотворителна кампания "За достоен живот"се проведе в Дом за възрастни хора с физически увреждания (ДВФУ) "Хаджи Гьока Павлов" в Пловдив. Тя е дело на три бизнес дами Елена Кристияно, Меги Трайкова, Ася Атанасова и представляваните от тях организации.

На възрастните дами от дома бяха направени безплатни прически, като те бяха подстригани, боядисани и изсушени от три стилистки, сред които и Ася Атанасова, управител на салон за красота "Ася", а боите са дарение от българо-италианската фирма "Кристиан оф Рома".

В рамките на благотворителната инициатива се даряват икони, както и се подменя спалното бельо във всяка от стаите на социалното заведение. Поставят се картини в столовата и коридорите на сградата. Също така като част от кампанията е и за оцветяването и облагородяването на парка в дома и поставените градински фигурки и мебели. В рамките на днешната инициатива са предоставени и спортни принадлежности, които да подпомагат раздвижването на обителите му.

Това е поредната инициатива от кампанията, която цели да подобри битовите условия в дома, както и да повиши самочувствието на обитателите му, сподели Меги Трайкова председател на фондация "Сан Марко М". Тя добави, че от три години фондацията постоянно реновира и обновява дома, правят се различни благотворителни мероприятия, като празнични молебени и обяди. Благотворителната кампания "За достоен живот" е на приблизителна стойност около 5000 лева и все още не е приключила и предстоят още инициативи.

Фондация "Сан Марко М" е създадена преди четири години, с основна дейност да помага на онкоболни. Впоследствие благотворителната й дейност се разширява и вече подпомага не само онкоболни, но и лица от домове, сираци, хора в неравностойно положение, имащи нужда от помощ. По думите на Миглена Трайкова дейността на фондация "Сан Марко М" е насочена основно в полза на хората.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info