Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Георги да се върне към нормален живот!

Author: novini.bg | 23.03.2016

Да помогнем на Георги да се върне към нормален живот!Вечерта на 31 януари 22-годишният Георги от русенското село Червена вода, който работи като сервитьор в ресторант, излиза на обичайна разходка със своите другари. Когато минава по поляна в селото обаче, в тъмнината младежът се спъва в къртичина и за негов ужас пада с главата надолу в отворена 1,5-метрова дупка.

Лекарите установяват, че младежът е с фрактура на два шийни прешлена, трети напълно разрушен, а четвърти - начупен. Костици от счупените и натрошени прешлени са попаднали в костния мозък и са довели до парализата му. С изключителна опасност за живота и минимални шансове да оживее, първоначално е приет в интензивното в Русе, а на сутринта на 2 февруари е транспортиран по спешност в София.

Младежът влиза в операционната и не излиза оттам в следващите девет часа, където претърпява тежка животоспасяваща гръбначно-мозъчна операция. За щастие, 22-годишнито момче “прескача трапа” и днес, месец и половина по-късно, прави неистови опити да се върне към нормалния си живот.

За тази цел обаче има нужда и от нашата помощ. Само операцията е коствала на семейството му трудно събраните 6 хил. лева, което сега на всеки седем дни е принудено да плаща непосилните 500 лева за рехабилитация. С други думи, месечните му грижи в момента костват над 2 хил. лева на майка му Анна Борисова, която, освен че трябва да се грижи за другите си две деца, в момента е излязла в неплатен отпуск, тъй като трябва да се грижи за сина си.

Георги, чието оцеляване специалистите в Русе определят като “истинско чудо”, се възстановява добре, но силите бързо го напускат, тъй като организмът, мускулите и дясната му част са отслабнали драстично след претърпения инцидент. Добрата новина е, че поставеният му имплант, чрез който мозъчните импусли вече достигат до цялото тяло, е приет добре от организма му. Самият младеж пък нито за миг не се е предал и е твърдо убеден, че съвсем скоро ще се върне към дните преди неприятния инцидент в късните часове на 31 януари. А заедно с нашата помощ това може да се случи още по-скоро!

Дарителската сметка на Георги Гутев Гутев Титуляр: Георги Гутев Гутев Texim Bank клон Русе BG53TEXI95451004427800 BIC: TEXIBGSF Телефон за връзка с майката на Георги - Анна Борисова: 0877 356 034

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova