Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Пловдивска гимназия предлага професионална реализация и мотивация на учениците

Author: Offnews | 29.11.2016

Пловдивска гимназия предлага професионална реализация и мотивация на ученицитеКогато бизнесът и образованието намерят начин да си бъдат взаимно полезни, резултатите са налице. Реален пример за това са успехите на учениците от ПГ по електротехника и електроника - гр. Пловдив, които правят първите си стъпки към професионална кариера по специалността.

Силната мотивация на младите хора и безупречната им подготовка в специализираните дисциплини са само част от предимствата, които създава за своите ученици ПГ по Електротехника и Електротехника. Гимназията непрекъснато обогатява разнообразието от проекти, международни и партньорски програми, с участието на млади хора от всички класове, учители и компании от страната.

Крайъгълен камък в подготовката на учениците е производствената практика в 11 клас, която се провежда в реална работна среда по специалността. Именно затова партньорствата на гимназията с различни фирми, работещи в тази сфера, имат голяма полза както за професионалното развитие на младите хора, така и за осигуряването на подготвени кадри за компаниите.

Училището осигурява възможност на заинтересованите фирми, които имат желание да предложат стажантски практики за учениците, да презентират и селектират кандидатите в училището или да ги запознаят с работната среда и атмосфера на място, с организирани професионални екскурзии.

Броят на компаниите, които се ориентират към този тип програми, подбор и подготовка на кадри се увеличава с всяка година. Сред фирмите, в които учениците от гимназията ще имат възможност да натрупат безценен практически опит в работна среда са:

„Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД“
„БТЛ Индъстрийз АД“
„EVN – България ООД“
„N3 Цифрова телевизия и интернет“
„Ай Ти Дабълю Испраконтролс България“ ЕООД
„Вискомп“ ООД
„Скейл фокус“ АД
„РГБ и Изот сервиз“ООД
„Евроуеб“ООД
„Имеса БГ“ ООД
„Изоматик Комплект“ ООД
„Инженеринг ЕООД“ – Пловдив

Училището реализира партньорски програми по различни проекти за професионалното развитие на учениците и с компаниите „КЦМ АД“ „Асел ООД“, „АББ България ЕООД - Клон Раковски“, и „ПИ ЕС ЕМ Електрик ЕООД“.

Някои от фирмите, като „БТЛ Индъстрийз“, вярват, че младите хора могат да бъдат безценен източник на свежи и иновативни идеи, ако получат шанс да развият потенциала си. Ето защо екипът на БТЛ откликва с охота на възможността да осигури реална работна среда на учениците, като вече няколко ученици, след завършване на производствената практика работят в компанията.

Фирмите, с които гимназията си сътрудничи, инвестират в перфектната подготовка на учениците, като им осигуряват практика с най-съвременната апаратура и технологии, даряват машини и оборудване на гимназията и провеждат обучение на учителите. Спонсорират се участия на учениците в международни конференции и състезания, на които възпитаниците на училището се представят подобаващо и печелят награди.

ПГ по електротехника и електротехника непрекъснато разширява форматите за възможности за реализация на младите хора със събития като „Ден на кариерата“ с участието на родители, фирми, ученици и представители на университети, организиране на професионални екскурзии в различни компании, участие в програмите "Еразъм" за обмен на ученици и много други.

Благодарение на обратната връзка с фирмите и университетите и непрекъснатия обмен на идеи и информация, както и предоставянето на съвременни машини и технологии, гимназията осигурява перфектна подготовка на възпитаниците си за успешно стартиране и изграждане на кариера.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info