Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Хора от цял свят помогат на бедни деца от Плевенско

Author: Нова телевизия | 03.01.2019

Хора от цял свят помогат на бедни деца от ПлевенскоДесетки хора се отзоваха на зов за помощ да помогнат на деца от плевенското село Дисевица. Съюзът на сираците алармира, че деца и техните семейства тънат в нищета, а хора от цялата страна изпратиха дарения. Помощи ще се събират и през целия месец януари.

„От кмета на селото бях поканен на коледното тържество на децата. На коледно тържество децата трябва да изглеждат приказно, да са облечени с възможно най-добрите дрехи. Те рецитираха дълги стихотворения, пяха песни, но останах шокиран и депресиран от гледката, тъй като много от децата бяха с дупки по дрешките си, с гумени чехли. Това, което сме създали като организация е да имат по 2-3 комплекта за премяна, които ще бъдат раздадени на техните родители, като в детската градина ще останат определен брой от всички видове дрехи и обувки, за да може във времето директорката да продължава да помага” , разказа Слави Михайлов от Национално сдружение на сираците в ефира на „Здравей, България”.

„За мен това са деца в риск. Ако отдела за закрила на детето тръгне да прави социален доклад за тяхното положение, те отговарят на всички условия за настаняване в социална институция. Смятам, че превантивно можем да направим добрини преди да постъпят децата в дом”, каза още Михайлов.


Директорът на детската градина Сияна Велинова изрази благодарността си към хората, отзовали се да помогнат.

Кметът на село Дисевица Пламен Бешков обясни: „Направили сме организация дрехите, които останат да бъдат дадени на други деца, които имат нужда. Ще можем да зарадваме около 5000 деца. Има събрани около 500 кг дрехи и обувки”, поясни той. Башев обясни, че на 8 януари кметовете от община Плевен имат събрание, на което ще се изготвят списъци за нуждаещите се деца от техните населени места и помощта ще бъде разпределена.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova