Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Храна за бедни деца ще раздават във Видин и Белоградчик

Author: БНР | 30.03.2016

Храна за бедни деца ще раздават във Видин и БелоградчикБългарският червен кръст във Видин започва съвместна инициатива с Българската хранителна банка. Хранителни продукти ще бъдат раздавани на деца от бедни семейства в областния град и Белоградчик, разказа директорът на Областния секретариат на видинската организация Цветелина Петрова:

"Това е проект на Българската хранителна банка. Казва се "Неделна раничка" и е за подпомагане с хранителни продукти на деца в семейства, които са с ниски доходи. Деца в семейства в тежко социално положение, сираци и полусираци. Това са деца, които посещават училище. Целта на проекта е да се подпомагат тези семейства с хранителни продукти, тъй като това е и дейността на Българската хранителна банка, за да могат тези деца да се хранят пълноценно и от там да посещават редовно учебните занятия. Мога да кажа, че децата, които са включени в нашата област по този проект, това са тези 40 деца, които хранихме от община Видин по проект "Топъл обяд". Тъй като проектът приключи в средата на месец март, целта му беше да храним децата в студените зимни месеци. Сега чрез тези хранителни продукти ще продължим да подпомагаме тези семейства, за да могат тези деца да се развиват пълноценно и да получават качествена храна. И останалите 80 деца са от община Белоградчик."

Хранителните продукти ще бъдат получени в червенокръстката организация днес и все още се уточнява датата, когато ще бъдат раздадени на нуждаещите се в региона. Пакетите вероятно ще съдържат олио, леща, боб, спагети, ориз, лютеница и ябълки, добави Цветелина Петрова.

Picture: http://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova