Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Актьорите от Студията дариха наградата си от Океан от любов на Феникс – театралната формация, обединяваща деца и младежи с и без увреждания

04.04.2024

Актьорите от Студията дариха наградата си от Океан от любов на Феникс – театралната формация, обединяваща деца и младежи с и без уврежданияБратя Владигерови гледаха представлението на отличените от публиката

ПАЗАРДЖИК. Ясни са вече имената на отличените спектакли и формации от 18-ото издание на Младежкия театрален фестивал „Океан от любов“. Финансовата подкрепа на Младежки дом Пазарджик в размер на 1000 лева се присъжда на Младежка театрална формация „Студията“ – София за спектакъла „Отнася се до всички“.

„Изключително сме благодарни за високата оценка на експертите от Кръглата маса на 18-ото издание на Фестивал "Океан от любов" , както и за получената награда – написаха те във Фейсбук. Организираният от Младежки дом - Пазарджик фестивал, винаги е бил предизвикателство и отговорност за нас. Именно поради тази причина е един от любимите ни фестивали. Благодарим на организаторите за огромното внимание и за грижата, с която реализират събитието.

Спечелената от представлението „Отнася се до всички“, награда е много важна за нас, но финансовото ѝ измерение от 1000 лв. решихме да дарим на Детско-юношеска театрална формация „Феникс Джуниър“, Варна. Мисията им да интегрират и социализират в обществото деца и младежи с и без увреждания е много значима и дава възможност за себеизразяване на младежите от театралната формация. Благодарим им, че са се посветили на това! „Театърът е магия! Театърът е мечта! Театърът е нашия начин на света да кажем че ни има!" - припомнят веруюто на театрална формация "Феникс" от "Студията".

А от "Феникс" отговарят:

„Скъпи приятели, които вече толкова време ни следите и подкрепяте. Всички ние от сдружение "Феникс 2009" искаме да ви благодарим за подкрепата. Днес се обръщаме към организаторите на фестивала "Океан от любов" и изразяване на сърдечна благодарност за сърдечния и радушен прием на нашето ново попълнения феникси. Поздравявам Асоциация за изкуство и младежки инициативи "Студията" - София за наградата и изказваме сърдечни благодарности за техния огромен жест към нас и нашите младежи!!! Защото "по делата им ще ги познаете". Този жест за нас означава много, защото показва, че приемате и подкрепяте нашата кауза. И че изкуството в пътя към обединението и приемането на различните хора. Благодарим!“

Финансовата подкрепа на публиката на Пазарджик от Фестивал „Мартенски театрален маратон“ в размер на 500 лева се присъжда на Театрална студия „Хвърчащите хора“ – Сливен за постановката “Оскар и Розовата дама“ . Това е първо признание от фестивал конкретно конкретно за този техен спектакъл. А в нашия град младите театрали от Сливен са преживели и огромно музикално вълнение.

- Още първата вечер присъствахме на концерт на братя Владигерови, внуците на Панчо Владигеров... И оставихме музиката им да ни завладее и вдъхнови... А колко щастливо бяхме изненадани когато на следващия ден виртуозните музиканти дойдоха да гледат нашето представление.

Наградата на зрителите, посетили най-много спектакли на Мартенския театрален маратон, изтеглени чрез жребий след последното представление – билет за театрална постановка, отива при Албена Николова, Гергана Георгиева и д-р Елисавета Генчева.

Участниците в модула Драма Лаб получават награда за създадения от тях спектакъл – посещение на постановка в Пловдивския драматичен театър, в която участва режисьорът на представлението „Имало ни някога“ – Константин Еленков.

Екипът на Младежки дом Пазарджик и експертите от Кръглата маса благодарят на всички участници, техните педагози и режисьори за участието им в Младежки театрален фестивал „Океан от любов“ – Пазарджик ҆24.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova