Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

От Северно море до Варна – дългата благотворителна разходка на холандеца Вим ван Милтенбург

15.08.2016

От Северно море до Варна – дългата благотворителна разходка на холандеца Вим ван МилтенбургПодобно на много от нас, в живота на Вим има доста роднини и хора от близкото му обкръжение, които са страдали или починали от ракови заболявания. Когато през миналата година той губи свой добър приятел, усеща, че изпитва нужда да направи нещо, за да помогне на други болни от рак и решава да подкрепи холандския институт Helen Dowling. Сферата на дейност на тази организация е оказване на съдействие на раково болни и техните близки за справяне с емоционалните аспекти на болестта.

За целта Вим избира нетрадиционен подход, чрез който да окаже подкрепа на избраната от него кауза. Тъй като е в много добро физическо състояние и обича да ходи пеша, на 1 март 2016 г. холандецът тръгва на 6-месечна разходка, прекосявайки Европа от Северно до Черно море, като по този начин се надява да насочи вниманието на хората към проблема с психическите аспекти на боледуването от рак и да събере дарения за фондацията.

Според Вим, пътуването му е доказателство, че наболели проблеми като рака могат да създадат силна емпатия между хора от различни държави и култури и да ги подтикнат да демонстрират най-доброто от себе си, за да подкрепят тези, които преживяват труден момент.

Един от последните етапи от пътуването на Вим включва и България: първоначално по маршрут край брега на река Дунав и след това по черноморското крайбрежие,като именно нашата страна и по-конкретно Варна бе избрана от него за финална точка на пътешествието му.

Кампанията за подкрепа на болните от рак и техните близки се провежда с финансовата подкрепа на българската компания "Холанд Хайърс", която се занимава с набиране на професионалисти за high tech и green tech индустрията в страната и чужбина. За момента са събрани над 11 000 евро от дарения за каузата на института Helen Dowling.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info