Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да спасим Ивайло Семков!

Author: Милостив | 10.10.2017

Да спасим Ивайло Семков! Ивайло Семков от Враца е млад мъж с високо образование, за когото се грижи майка му. За него вече ви разказвали.

Причината да пишем отново е, че неговото здравословно състояние се влошава. След приема на гъбената каша в ресторант през 2013 г. той развива "пенетрираща язва". Вследствие на това организмът му започва да се изтощава. Оттогава храната му е само в течно състояние, при възможност му се купува специализирана течна храна, каквато може да приема - основно прясно козе мляко, бульони, пие фрезибин, кабивен; венозна храна. Оттогава той губи около 40 кг. и в момента мъжът е едва 38 кг.

Тъй като нямат средствата за така наложителната операция и захранването на Ивайло за нея, измъчената му майка губи надежда. Пенсията на възрастната жена е около 200 лв. Те са натрупали и голям заем към своя позната, която им е помагала. Майката на Ивайло се надява, че някой ден ще е в състояние да си изплати заемите, които е описала в своя тетрадка.

Самата операция, която е изход на страданията за Ивайло, е безплатна. Но все пак цена има, защото ушивателите и платното, които ще се поставят в тялото му, са оценени от лекарите на 3 600 лв. В същото време до операция не може да се стигне, ако преди това Ивайло не е захранен добре. Това е и причината някои лекари дори да отказват да поемат неговия случай... След операцията ще има възстановителен период, изпълнен отново от захранване. Или това са два едномесечни периода на захранване с течна храна, като всеки един възлиза приблизително около 900 лв.

Състоянието на младия мъж е наистина плачевно, на фона и на сколиозата, която му се е образувала в костния мозък от пролетта. Начините да му се помогне са - с пасирана храна и средства за захранването и операцията му. Поради спешността на случая, тъй като здравето му е изключително разклатено, се обмислят варианти за поставяне и на кутии за дарения на различни места, за да се привлече повече помощ и подкрепа за Ивайло.

Дотогава ще му се помага само по банков път, поща и куриерски услуги за пасирана и течна храна; консервирани хранителни продукти също могат да се изпращат за майка му. Телефон за връзка с Ивайло или майка му – 0890207417

Дарителска банкова сметка на Ивайло в ДСК:
IBAN:BG42STSA93000023500009
BIC: STSABGSFПредишна публикация за Ивайло в Милостив (където има удостоверителни документи за здравословното му състояние и за дарителска банкова сметка).


Най-нова епикриза:
,

Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info