Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителната изложба за малката Яна продължава до 10 юни

Author: Дарик | 06.06.2016

Благотворителната изложба за малката Яна продължава до 10 юни Благотворителната изложба с детски рисунки в помощ на лечението на малката Яна от Плевен, която бе открита на 1 юни в Къщата на художниците, ще продължи до края на следващата седмица. Изложбата представя картини на деца от Арт школа „Таланти", българско училище в Сиатъл, САЩ и 140-то СОУ „Иван Богоров" - София. Всички средства, събрани от продажбата на детските рисунки, ще бъдат преведени за лечението на момиченцето.

Ралица Петрова, ръководител на школа „Таланти", съобщи, че резултатите от инициативата са дори по-добри от очакваното и много хора са откликнали на призива за помощ. Повечето от тях дори не гледат стойността на картината, която купуват, или направо даряват средства без да правят откупка, коментира г-жа Петрова.

Яна е на 1 година и 7 месеца и е с диагноза двустранен невробластом. През 2015 г. момиченцето е оперирано в Тюбинген, Германия. Претърпява и шест химиотерапии. Поради съмнения за рецидив, Яна трябва отново да замине за Германия за изследвания. За лечението е нужен хидрокортизон 20 мг, който не се внася в България и родителите са принудени да го набавят от Гърция. Освен това, детето има нужда и от рейши, коластра за подсилване на имунната система и изчистването на организма от токсините от химиотерапиите и ядрено-магнитен резонанс. Фондът за лечение на деца поема разходите за изследванията на Яна в Германия, след това ще стане ясна и сумата, нужна за самото лечение.

Благотворителната изложба за Яна ще остане в Къщата на художниците в Плевен до 10 юни и всеки, който има желание, може да помогне.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info