Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Абитуриенти се обличат с тениски на бала, за да помогнат на техни връстници

14.04.2016

Абитуриенти се обличат с тениски на бала, за да помогнат на техни връстнициВсяка година по това време в интернет се появяват снимки на абитуриенти в пищна премяна от абсурдно скъпи бални рокли и костюми. Завършващите гимназия момичета преработват естественото си излъчване с хвъркати пъстри рокли, придружени от скъпи гримове и гръмки прически. Момчетата пък предпочитат бляскавите костюми на Ралф Лорен или Андрюс и лачени обувки за стотици и хиляди левове.

Като контрапункт на тази тенденция се появява кампанията #steniskanabala. Тя призовава завършващите гимназия да отидат с тениска на бала си, вместо със скъп тоалет и да дарят средства, които да се инвестират във висшето образование на абитуриенти сираци.

Целта на кампанията е да бъдат осигурени стипендии на абитуриенти – сираци и полусираци от цялата страна, за да продължат образованието си във висши училища или в центрове за професионално обучение.

През 2013 г. един цял випуск абитуриенти от Пирот отиде на бала с тениска, вместо с рокля или костюм, и дари спестените пари на деца в неравностойно положение. Година по-късно, в България, Мото-Пфое превърна примера им в програмата #steniskanabala – за по-нататъшното образование на абитуриентите-сираци.

За трета поредна година кампанията призовава учениците да участват в кампанията. Тази година, с подкрепата на БЧК, за да набере още по-голяма популярност, в нея се включват влогърът Emil Conrad и изпълнителите от The X Factor Иво, Невена Пейкова и Славин Славчев.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova