Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Кметица осигури хляб и лекарства за бедните си съселяни

22.03.2016

Кметица осигури хляб и лекарства за бедните си съселяниКметицата на Димитровградското село Крум Златка Тенева реши да подпомогне бедните жители на селото, като им осигури евтин хляб и лекарства, пише „Монитор“. За илачите тя се договорила с няколко големи аптеки от Димитровград да доставят част от медикаментите без пари или с минимално доплащане.

Там където й отказали звъннала направо на фармацевтичните компании и техни представителства. В крайна сметка постигнала успех навсякъде.

За хляба обаче не тръгнала да се занимава с производители, а се разбрала с магазина в селото си. Търговците склонили да осигуряват 60 самуна за бедните в селото на съвсем преференциалната цена от 45 ст на бройка.

За да е още по-евтино, Златка плаща 15 стотинки от цената, като за крайния получател остават само 30 стотинки. Това е близо 3 пъти по евтино от пазарната стойност на хляба в региона.

Парите за тази субсидия, Златка Тенева осигурява от собствената си кметска заплата. Тя е 900 лв, като след удръжките остава чисто 780. От тях 200 лв ежемесечно отиват за хляба, както и други инцидентни суми за нуждите на най-бедните Крумовци.

Тенева твърди, че не прави жеста си за признание, а просто иска да помогне на бедни и стари хора, които нямат роднини край тях за да им помогнат.

Златка Тенева е втори мандат кметица на село Крум. Досега бе известна сред хората от общината с инициативата си, която доведе до вдигането на 15-метров светещ кръст край селото.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova