Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Видински ученици помагат на връстници да посрещнат Коледа

Author: БНР | 19.12.2016

Видински ученици помагат на връстници да посрещнат КоледаКоледна акция за подпомагане на ученици от социално слаби семейства и сираци се провежда в Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" във Видин. Организирани са различни дейности за набиране на средства, с които ще бъдат закупени хранителни продукти от първа необходимост, обясни председателят на ученическия съвет Глория Ангелова:

"Тази година много ученици и учители се включиха в коледния базар с дрехи, който се организираше в училище. Освен това организирахме коледен арт-базар с хранителни изделия, които учениците направиха вкъщи- повечето са сладкиши. Направили сме и много картички, коледна украса. Всичко е направено от ученици и се продава на ученици."

Инициативата "Подай ръка- дари усмивка" се организира успешно в рамките на учебното заведение от няколко години. За първи път събраните средства са по-малко от необходимите, обясни помощник-директорът Стефка Лалова:

"Направили сме списък с 20 деца, крайно нуждаещи се от хранителните пакети и продукти. Някъде към 500 лева са ни необходими, за да допълним това, което до момента сме събрали и сме направили. Малко сме притеснени от факта, че сумата, която очаквахме да съберем, все още не е събрана, а тя ни е необходима, за да бъдат направени наистина хубави пълни коледни пакети. Бих призовала всички, които имат желание да дарят хранителни продукти, пакетирани или пък пари, биха могли да го направят в нашето училище."

Акцията продължава с набиране на дарения и коледен базар с дрехи.

Picture: http://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info