Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителна кампания Колело за смет, за дете велосипед

Author: БНТ | 02.05.2017

Благотворителна кампания Колело за смет, за дете велосипедАко старото ви колело стои непокътнато в гаража, вече може да му намерите предназначение.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Взимаме стари велосипеди, тоест хората ни даряват стари велосипеди, които за тях са непотребни. Ние ги ремонтираме и съответно ги даряваме на деца, които не могат да си позволят да имат такива. Тази година целта са да дарим 120 велосипеда. 100 на деца от приемна грижа и 20 на дома за временно настаняване от семеен тип в село Дрен".

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" се провежда за трета поредна година. За разлика от предишните, този път велосипеди ще получат деца от цялата страна. А стари и непотребни колела или велочасти може да дари всеки.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Обикновено получаваме повече отколкото сме отремонтирали, защото една част от велосипедите са брак и просто трябва да ги изхвърлим и не можем да ги отремонтират. Така че, за 120 велосипеда поне 180 трябва да получим дарения тази година".

Освен с дарение на велосипед, всеки може да помогне и като доброволец за ремонта.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Ако имате някакви основни механични познания и може да ремонтирате колелета всеки всъщност е добре дошъл, не само хората с умения, в Дряново, в нашия склад там където правим колелетата. В сайта ни са обявени работните уикенди за тази година. Те са 3, в края на април, в средата и края на май и всеки може да дойде и да ремонтира заедно с нас."

Кампанията приключва в края на май, за да може за 1-ви юни децата, лишени от родителски грижи, да получат колело по повод деня на детето.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Реакцията им е страхотна. Те вземат колелото и забравят за каквото и да е друго. Тръгват да карат. Който не може тика, помагат си едно на друго. Много е весело!"

Всеки, който е решил да зарадва дете с нов за него велосипед може да намери повече информация за начините на даряване, както и за пунктовете, в които се събират велосипедите, на страницата на кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova