Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Десетки хора дариха инсулин на диабетик от Храбрино

Author: Mилостив | 06.08.2015

Десетки хора дариха инсулин на диабетик от Храбрино Добрите хора са навсякъде около нас. Доказателство за това сте всички вие, приятели, които редовно следите новините и призивите, които публикуваме, и помагате, кой с каквото може.

За вдъхновяващата новина днес са виновни десетки хора от цялата страна, които безвъзмездно дариха инсулин на Георги Станоев от село Храбрино. Мъжът страда от диабет и потърси помощ от телевизия БНТ, защото в аптеките липсва бързодействащото лекарство „Актрапид“, а Георги разполагаше само с една опаковка. Медикаментът наистина не се намира лесно - причината - „паралелният износ“ на животоподдържащите лекарства за чужбина, който оголва пазара на медикаменти у нас.

Хора от София, Стара Загора, Видин и Пловдив се свързаха с телевизията с желанието да предоставят безвъзмездно количества „Актрапид“ на Георги. Пловдивчанинът Манол Русев, който се лекува от диабет от половин година, подари две ампули от своите. Няколко опаковки изпраща и Алла Ангелова от София. Жената е живяла в Италия, където въпросът с доставките на инсулин е добре уреден.

Георги няма думи, с които да изкаже благодарността си към хората. За три дни е събрал около 20 ампули инсулин, което ще му стигне половин година.

На свой ред Георги също иска да помогне, тъй като има излишни количества от друг вид инсулин – „Инсулатард“ и може да ги дари на нуждаещи се. Мъжът обаче е категоричен, че държавата трябва да се намеси за диабетиците, особено на инсулинозависимите.

От Българска асоциация “Диабет” смятат, че държавата трябва да контролира така наречения „паралелен износ“, който се оказа основна причина за липсата на животоподдържащите лекарства.

Ако останат без лекарство, пациентите трябва веднага да се свържат с лекуващия лекар, който е длъжен да им осигури инсулин, съветва ендокринологът проф. Кръстьо Павлов.Picture: http://bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info