Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Животът на онкоболна жена зависи от скъпо лекарство

Author: http://trafficnews.bg | 04.04.2016

Животът на онкоболна жена зависи от скъпо лекарствоОнкоболна жена е принудена да живее в адски мъки и болки. Тя има две деца- момиче и момче на 14 и 12 години. Преди година разбира за тежката диагноза.

През юни миналата година на Пенка откриват тумор в мозъка. Тогава лекари от болницата „Св. Иван Рилски” в София оперират 37-годишната жена. Веднага след това започнал курс на лъче и химиотерапия.

Декември жената получава парализа на лицето и състоянието й се влошава. Семейството веднага търси помощ в УМБАЛ „Свети Георги”. На скенера медиците откриват два нови тумора. На жената веднага и се извършва оперативна намеса, след което нов курс на химиотерапия. При изписването на Пенка лекарите й издават епикриза и документи, в които се описва какви медикаменти да поема.

Оказва се обаче, че жената не може да закупува лекарствата с намаление, защото поради заболяването й тя не може да има рецептурна книжка. Здравната каса не може да поеме лечението на Пенка. Всеки месец цената на така важните лекарства варира около 420 лева.

37-годишната жена е телково решение за 100% инвалидност. Тя получава 380 лева пенсия и социална помощ. Мъжът й Иван се грижи за нея. Тъй като нямат брак той не може да стане придружител и да получава помощи.

Всекидневно Пенка живее като в ада- болки до припадък. За да намали страданието на жената, онкологът, който семейството посещава, предписва медикамента Темодал. Чрез него Пенка има шанс да живее нормален живот. Една опаковка от лекарството съдържа 5 таблетки, за да се подобри състоянието й тя трябва да поеме 15 такива на месец. Проблемът на семейството е че само една опаковка от така важното лекарство струва 167 лева, като това са 500 лева на месец. За Пенка и Иван това са непосилни средства. Допреди 4 години медикаментът е бил част от списъците с лекарства, които се поемат от здравната каса за лечение на онкологично заболявания. Но той вече не е включен.

Иван отчаяно търси хора, които разполагат с медикамента или имат средства да помогнат на жена му.

Ако имате и вие желание да помогнете на Пенка може да се свържете с Иван на телефон 0895160413 или да дарите по банков път:
Титуляр: Пенка Недкова Говедарска
IBAN: BG26STSA93000021505201 (лв.)
BIC: STSABGSF

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova