Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Петър се нуждае от незабавна трансплантация на стволови клетки

Author: Нова ТВ | 03.09.2015

Петър се нуждае от незабавна трансплантация на стволови клетки Съдбата на 19-годишния русенец Петър Петров му е отредила от дете да води тежки житейски битки. Момчето е болно от левкемия и се бори за живота си. Трагедията е, че баща му е починал наскоро от същото заболяване.

Преди три месеца Петьо започва да се чувства зле и след направените изследвания лекарите поставят стресиращата диагноза - миелодиспластичен синдром, тип рефрактерна анемия с мултилинейна дисплазия (монозомия 7), или, казано на разбираем език, левкемия.

Медиците са категорични, че спасението му е в трансплантация на стволови клетки, която може да бъде извършена в клиника в Германия, Турция или Израел. Минималната сума, което е необходима е 200 000 лева.

Лекарите са вземали проби за стволови клетки от майката на Петьо, но съвместимостта им е едва 40%. Затова и трябва да се търсят други донори.

В момента единственото, което се прави, за да се поддържа животът на младежа, е кръвопреливане. Негови приятели и дори непознати хора откликвали за даряване на кръв от А положителна група.

"Това кръвопреливане обаче не може да продължи вечно и трябва да се започне истинско лечение. Допреди една седмица племенникът ми си мислеше, че е леко заболяване на кръвта, но решихме да му кажем, че става въпрос за левкемия. Той дори не говори за това. Само казва: "Искам да правя нещо и постоянно да съм зает, за да не мисля", сподели лелята на Петьо.

Младият русенец е завършил преди година Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура. Доскоро е работил в завод "Дунарит", но е бил съкратен и в момента е безработен.

"Ще се молим за него! Вярваме, че ще се оправи", завърши лелята на момчето - боец за живот.

Заради заболяването си Петьо се е принудил да приключи с висшето си образование. Тази година той е трябвало да бъде втори курс в Русенския университет "Ангел Кънчев".

Отворете добрите си сърца и подайте ръка на едно момче, за да изживее живота си, да сбъдне мечтите си и да радва близките си хора с усмивката си. Здравето няма цена, но пари можете да изпратите в неговата дарителска сметка:

Алианц банк
IBAN: BG38BUIN95611100504886
BIC:BUINBGSF
Петър Каменов Петров

Телефон за връзка с лелята на Петьо - Виктория Димитрова: 0892 906 289

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info