Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Русенски фирми дариха пари за талантливите деца от града

Author: www.dunavmost.bg | 25.05.2017

Русенски фирми дариха пари за талантливите деца от града5450 лева постъпиха във фонд „Лицата на Русе“ в рамките на дарителската кампания за набиране на средства за подпомагане на талантливите лица.

Средствата са предоставени от пет корпоративни дарители.

Екипът на Фондация „Русе – град на свободния дух“ се обръща с благодарност към фирмите за оказаната подкрепа в благородната мисия да се предостави на можещите и знаещите шанс за развитие, зависещ изключително от техните качества и умения, трудолюбие и постоянство.

Данните за последните три години показват, че с помощта на средствата от Фонд „Лицата на Русе“ и партньори от бизнеса, Фондация „Русе – град на свободния дух“ е подпомогнала изявата и развитието на 240 таланти в различни сфери на обществения живот. Това са 21 лица с изявени дарби и 20 екипа. Сред тях са младите музиканти Десислава Карагьозова, Николай Димитров, Йоана Делимаркова, Тереза Тодорова, Катрин Терзич, певиците Габриела Йорданова, Мирела и Пресияна Димитрови, Ая Христова, хоровете „Свети Георги“ и „Дунавски вълни“, балет „Импулс“, метъл групата „Клеймор“.

Благодарение на фонда Фондация „Русе – град на свободния дух“ подкрепя и насърчава младите хора в дунавския град, които със своите изобретения дават своя принос в общите ни усилия светът да стане по-добър, по-чист и по-хубав. Подпомогнати са студентите и преподавателите от Русенски университет „Ангел Кънчев“ в изработването на електромобил, с който на Международното състезание „Шел еко маратон“ в Лондон през 2016 г. извоюваха 11 място, както и русенеца Атанас Атанасов и неговия екип в разработването на първия по рода си таблет за незрящи.

За последните три години десетки ученици на различна възраст от Русе получиха възможност да покажат уменията си в различни сфери на науката и извоюваха престижни награди в международни състезания.

През тази година до този момент финансова подкрепа чрез фонд „Лицата на Русе“ получиха:

Формация за модерен балет „Мираж“ с ръководител Наталия Томова за участието им в Международния танцов фестивал „Giovani Talenti Danza 2017“, от където младите танцьори се завърнаха с първа награда в най-голямата възрастова категория, за участници над 15 години.
Отборът на МГ „Баба Тонка“ за участието му в Международния конкурс „Математика и проектиране’2017” в Москва, Русия, от където учениците извоюваха три златни медала.
Певицата Габриела Йорданова за участието й в IX - то издание на Международния фестивал "БРАВО ТУРКУ' във Финландия, от където се завърна с престижната първа награда.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info