Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Малкият Любчо, който трогна хиляди българи, се докосна до планината

Author: Mилостив, bTV | 16.01.2017

Малкият Любчо, който трогна хиляди българи, се докосна до планинатаНеведнъж сме ви разказвали за малкия Любчо - чудесно усмихнато момче, което за коледи не си пожела нищо. Получи обаче десетки подаръци.

Историта му е тъжна. Той се появява по-рано на този свят, тъй като пиян шофьор блъска майка му, бременна в осмия месец, и баща му.

Родителите си губи веднага, а грижите за Любчо, който се ражда с детска церебрална парализа, поемат баба му и дядо му, които за него са целият свят.

„Като по чудо докторите спасиха детето и аз винаги казвам, че моето момиченце – Невенчето, ми подари Любчо, за да имаме повод и причина да живеем”, казва Саня Христова, бабата на Любчо пред bTV.

Историята му докосна хиляди и за две седмици по сметката на Любчо бяха преведени над 180 хиляди лева. И въпреки че Любчо не си пожела нищо за Коледа, получи хиляди подаръци.

Един тях обаче е по-различен. Екипът на „ Към върха" - доброволците, които помагат на деца в неравностойно положение да се докоснат до планината, подаряват на Любчо един непознат и вълшебен за него свят.

„Знам, че им струва много като усилие, време и ангажимент, но е прекрасно, просто прекланям глава пред тях за инициативата”, коментира бабата на Любчо.

Физиотерапевтът Диляна Балабанова изтъкна, че това е изключително важно за деца като Любчо, защото им дава вяра в живота. „Той се почувства като всички останали деца, игра на снега, беше толкова щастлив”, каза тя.

Заедно с Любчо екипът на "Към върха" качи още много деца в неравностойно положение, а в деня на снега съоръженията бяха безплатни.

А паричките, които Любчо е получил, ще бъдат използвани за рехабилитация. Ако искате да помогнете и вие, можете да го направите по банков път:

Банка: Райфайзенбанк
IBAN: BG25RZBB91551000646190
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Любомир Ивайлов Еленков


Или чрез Paypal:
[email protected]

Информация за малките-големи победи на Любчо, може да намерите на Фейсбук страницата му.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info