Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен концерт събра 4 510 лв. в подкрепа на Маги от Казанлък

Author: Нова телевизия | 26.11.2018

Благотворителен концерт събра 4 510 лв. в подкрепа на Маги от КазанлъкМагдалена Стоянова е майка, чакаща за трансплантация на бял дроб, която не може да бъде осигурена в България. В нейна помощ в Казанлък се проведе освен мащабна дарителска акция и благотворителен концерт за Маги.

Нейната диагноза е муковисцидоза. Маги е една от 15-те в България, чакащи за трансплантация на бял дроб. Операция, която не се извършва в България и която държавата не може да осигури. Ръка на Маги подадоха стотици хора, които знаят, че за да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш. „Заедно за Маги“ - под това мото протече благотворителен концерт, по време на който бяха събрани 4 510 лева. Мащабна благотворителна кампания се проведе в Казанлък и бяха събрани още 23 хиляди лева. Парите не са достатъчни за лечението, но по-страшното е, че България не може да осигури трансплантация.

„В момента, даже и да имаме сумата, няма кой да ме трансплантира. Парите да ги има, като няма договор никъде, няма къде да се отиде да се направи трансплантация. Всичкото зависи от това министерството и от правителството да сключат договори”, споделя Магдалена.

Съпричастност към Маги изказаха десетки изпълнители в Казанлък, които подариха своите песни и споделиха щастието да подадеш ръка и направиш добро. Липсата на това лечение, отнема всеки ден глътка въздух. Нещо, от което болните от муковисцидоза и чакащи трансплантация, просто нямат време. А миговете между лечението Маги прекарва със своите деца, опитвайки се да играе с тях. Щастие Маги намира и в любовта на хората от родния си град.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova