Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Вярата, че и за тебе има спасение

Author: Милостив | 17.01.2017

Вярата, че и за тебе има спасение Вярата за едни е суета, понеже отхвърлят съществуването на Бога, но за други тя е фундаментален смисъл на живота им. Вярата за тях е начин на живот.

Вярващият в Бога човек в свое време бива избавян от страданията си, както псалмопевецът е казал: "Ето, сиромахът викна, - и Господ чу и го спаси от всичките му беди" /Пс. 33:7/. Затова и чудесата, които и в днешно време Бог продължава да извършва, могат да се забележат най-вече от вярващият човек.

Едно такова чудо е станало и с Мариян, дете, отгледано в приемно семейство. Историята му е разказана в телевизия Bulgaria on air. Още като бил в дома, от който го взели, той се е обръщал към Бога за помощ. Молел Го е да му изпрати семейство, защото сред най-големите страдания на децата сираци е мисълта, че те са изоставени от собствените си родители и че са сред чужди хора: "Като ми е било много тежко и трудно, съм се молил, и съм си говорил с Него... И съм казвал: Господи, моля ти се, ако има начин, прати ми семейство, и аз искам семейство. Всеки иска семейство. И аз искам семейство. Всеки един човек иска семейство. Понеже идваха родителите, взимаха децата за празниците, мене никой не ме взимаше. И така, тя- вярата ми в Бога... като ме взеха, се усили още повече. Понеже виждах вече за какво става въпрос: когато искаш нещо от сърце и душа, най-вече със сълзи на очите, го получаваш".

Сега Мариян има свое собствено семейство, но споменът за грижите и любовта от приемното семейство му няма да бъдат забравени: "Аз на майка всеки ден и казвам, че е незаменима и неповторима жена. Казвам ѝ: "Аз сега създавам мое семейство, но ти винаги ще си важна в сърцето ми".

Мариян се оженил на Ивановден тази година. Има доведена дъщеря от жена си. Той е готов да се грижи за малката Мира като за свое собствено дете. Нещо повече, той би желал един ден да стане приемен родител и на дете от дом, за да може по този начин да върне жеста на своите родители, и така да даде възможност на още едно отхвърлено дете да излезе от общественото предградие.

Видео с Мариян


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova