Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Майка на три деца има нужда от спешна операция

Author: БНТ | 25.08.2016

Майка на три деца има нужда от спешна операцияПетя Методиева има три деца, за които се грижи сама, но преди година ролите се разменили. Сега децата помагат на майка си, която е прикована към леглото.

Заради спукване на аортата жената вече е претърпяла две операции по спешност. Направили й ги, въпреки че не може да ги заплати. Сега й предстои трета, но пари за нея отново няма. Петя разчита на помощ, за да играе отново с децата си навън.

Прозорец, а до него ваза със слънчогледи. И тъга. Събрала се като езеро в очите на Петя. От 20 дни тя не е излизала навън. Стои до този същия прозорец - връзката й с живота навън. Той си продължава - затичан като близначките Кари и Криси - две от трите деца на Петя. Преди ходели да играят заедно. Преди - сега... все така разделя живота си. Миналата година била щастлива. Сега брои часовете, минутите, секундите.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Чакам времето, в което трябва да си пия хапчетата. Имам много силни болкоуспокояващи и деня ми се състои в това от кога до кога трябва да ги пия, за да се чувствам жива.

Кари- на 10 г.: Когато мама беше здрава излизахме тук и тя ни купуваше зрънчо иии ядохме зрънчо, пиеме сок и започваме да играеме с мама.

Всичко започнало преди година. Дотогава водела нормален живот. Грижела се за децата си, ходела в Италия да поработи за по няколко месеца. Чистела. Не се оплаква. Справяла се. Изведнъж я прерязала остра болка в гърба. И започнало ходенето по болници и лекари.

Петя Меродиева: Два месеца миналата година и половина ходих по лекари с болки с температура - от лекар на лекар, всеки си казва своята диагноза.

Вера Добрева - сестра на Петя: Набързо претупана и това е. Изписват лекарства ....

Така първо й казали, че има плексит, друг специалист задраскал старата рецепта. Решил, че е пневмония. Чак след скенер при третия лекар се появила истинската причина - спукване на аортата. Следват две операции. Предстои и трета.

Петя Методиева: Нямам финанси да заплатя първите две операции и сега и третата- това е проблема. Близо 4 500 е една операция.

Така Петя вече дължи общо 15 000 лева, за да е жива. Следващата операция ще й бъде направена в мига, в който има превод на някаква сума пари.

Криси - на 10г. : Когато се оправи ще ядем много сладолед, пак ще излизаме и ще си играем.

Всеки, който има възможност да й подаде ръка може да пише на [email protected]

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info