Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Зов за помощ! Малката Михаела се бори за живот

07.01.2020

Зов за помощ! Малката Михаела се бори за живот Михаела е нашето слънчице, но ада през който минава е ЖЕСТОК, а е само на 7 г. и 8 месеца. Вече 6 г. се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започна едва когато Михаела беше на 1 година и 8 м. Започнаха да и се схващат крачетата и ужасни болки в гръбнака. Парализира се за два три дни, веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив , последваха редица изследвания - лекарите бяха на мнение , че е много рисковано да се направи биопсия заради мястото на което беше разположен тумора ( в гръбнака ) да не се парализира за винаги нашето ангелче. Според местоположението и годините решиха , че е Невробластом. Започна се веднага химиотерапия в продължение на повече от година", разказва майката. После детето влиза в ремисия, но само за година и половина. Появява се рецидив.

"Кошмарът започна наново - спешна операция в "Иван Рилски"в София. Наново химиотерапия още година и три месеца за Невробластом. Пак ремисия в продължение на 10 м. После пак рецидив, пак операция в Германия - Тюбинген. След направената биопсия остановиха, че не е Невробластом, а Сарком на Юинг (на меките тъкани).

Следват нови протоколи химиотерапия за Юинг Саркома 6 месеца, 3 месеца в Германия в Хайделберг - на протон терапия, след което довършихме протокола в България. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установи отново рецидив локален и няколко лезии в белия дроб. Пак противорецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив в Неврохирургия и една на белия дроб в Германия", продължава да разказва за преживяната мъка от това силно дете отчаяната му майка.

В момента продължава следоперативна химиотерапия, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите.

"Има новооткрито образувание под диафрагмата. Според лекуващия лекар единствения ни ШАНС е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от Здравната каса", обяснява Пепа Ангелова.

Необходими са 24 флакона за 6 курса имунотерапия, но цената за един флакон е непосилна за семейството - 15 000 евро. Още по-невъзможна става сметката, когато се закръгли на космическите 360 000. Глътка въздух идва от възможността да се плаща поетапно - за всеки курс по 60 000 евро.

Първият курс от имунотерапията на Михаела трябва да започне в началото на февруари.

"Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава, да излезе от този Ад който продължава вече 6 г. Моля ви, с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ, да има своето детство, да ходи на училище, да порасне. Тя е нашето геройче премина 4 операции над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Помогнете ни да се приключи този кошмар, в който живее детенцето ни", моли за помощ майката на болното момиченце.

Дарителска сметка при
Уни кредит Булбанк:
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 (лева)

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info