Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Лекарка предлага помощ на Мишо от Стара Загора

Author: dir.bg | 19.09.2016

Лекарка предлага помощ на Мишо от Стара ЗагораПърво учителката на малкия Мишо се отказа от букетите за 15 септември, за да му помогне. А сега български офталмолог, живеещ в чужбина, предлага да оперира безплатно момчето от Стара Загора, за което се събират средства.

Името на доктора е Анелия Хохватер. Тя периодично оперира в Пловдив и предлага да прегледа детето там в края на септември, съобщи Дарик.

След травма, причинена от друго дете, Михаил Иванов загубва зрението на дясното си око. Детето се нуждае от спешна операция (премахване на катаракта, поставяне на леща и присаждане на роговица).

Сумата за интервенцията е 12 000 долара и е непосилна за семейството. Неговата учителка призова родителите да не й купуват цветя, а парите да бъдат дарени за лечението на Мишо.

Лекарката видяла репортажа за учителката и се е впечатлила от случая, тя се свързала с майката на детето.

"Аз съм с надежда, че тази ретина още е лепнала отзад и когато се оперира това перде, ще стане ясно, но трябва да му направя ултразвук. На първи етап да оперираме пердето, за да видим какво е необходимо.
Смяна на леща със сигурност ще трябва да се направи. Обясних на майката, че лещите не се плащат в България от Здравната каса, обикновено са около 1000 лева. Лещата казах, че трябва да я поемат, аз не мога в момента, но няма да искам хонорар за операцията",
каза д-р Хохватер.

Майката на Михаил Виктория Иванова сподели, че лекарката се е свързала с нея и в края на месеца детото ще бъде прегледано в Пловдив. След това родителите ще преценят къде да бъде извършена операцията-у нас или в Израел.

Междувременно стана ясно, че самата лекарка е започнала кампания за събиране на средства за Робот Локомат, какъвто в момента няма в България.

Роботът се използва за лечение и рехабилитация на заболявания като ДЦП, инсулт, множествена склероза, като целта му е да помогне за възстановяване на двигателните функции.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info