Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Десетки помогнаха на възрастен мъж в Хасково

Author: Нова телевизия | 16.10.2017

Десетки помогнаха на възрастен мъж в Хасково Доброволци почистиха дома му, платиха сметките и му осигуриха най-необходимото за преживяване

Докато някои се възползват от социалните мрежи, за да мамят и трупат изгода за себе си като Александър Николов или Спас от Кочериново, все по-често социалните мрежи не са само трибуна на „хейтърите”, но и на добри хора. Зов за помощ за възрастен човек от Хасково, който и ние публикувахме в Милостив, събра десетки доброволци, които почистиха дома му, платиха сметките и му осигуриха най-необходимото за преживяване.

61-годишният Митко цял живот е работил тежък физически труд. Бил е шлосер, стругар, багерист и боклукчия. До преди две години, когато остава без работа и пари.

„Нямах даже и пари един хляб да си купя. Комшиите ми помагаха. До преди две години и половина работих, обаче подадох документи да се пенсионирам да мога да хвана тия категории - първа и втора, обаче 2 години не ми стигнаха. Трябва да съм на 64 г., а пък аз съм на 61 г.", разказа Димитър Карагьозов.

Днес вече може да си позволи и да се поглези с кафе, а само до преди няколко дни едва намира с какво да се храни. А помощта идва от съседи, които разказват историята на Митко в мрежата.

Събрали се десетки хора, които пристигнали в дома му, за да помогнат. А тези, които не могли да помогнат лично, изпратили пожелания под формата на картички и рисунки. Митко вече има всичко нужно, а домът му малко по малко се преобразява. Единственото, от което има нужда сега възрастният човек, е работа.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info