Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младежи дариха близо 1100 лв. на училището за даровити деца в село Русаля

Author: glas.bg | 15.01.2019

Младежи дариха близо 1100 лв. на училището за даровити деца в село РусаляМладежи дариха близо 1100 лв. на училището за даровити деца в село Русаля. Парите са събрани с различни благотворителни инициативи, организирани във Велико Търново и София. Това каза в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново Николай Зарков, един от инициаторите на идеята.

„Част от средствата дойдоха от благотворителен концерт в края на декември, в който участваха местни музиканти – 385 лв. Над 522 лв. е сумата, събрана от кутии за дарения, които бяха разположени на пет различни места в града. Отделно имаме и средства от София, от великотърновски автори, които представиха своите книги там. От тях получихме 200 лв. За нас много по-важно беше, че благодарение на медиите, на които изключително много благодарим, търновци успяха да научат повече за това училище“, обясни Николай Зарков. Той уточни, че на концерта са присъствали част от децата, които учат в училището, техни учители и ментори. Целта е била не просто да се направи еднократно дарение, а да се популяризира дейността на тази уникална образователна институция.

Частно основно училище „Димитър Екимов“ в село Русаля е създадено през 2014 година и в момента в него се обучават 26 деца. Те са под ръководството на девет учители и петима ментори. Издръжката на школото и малчуганите е изцяло от благодетели и това е причината млади хора от старата столица да търсят начини за подкрепа. Инициативите ще продължат и през настоящата година.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info