Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ремонтират 150-годишна църква в Две могили с пари от сватбено тържество

Author: БНТ | 03.10.2017

 Ремонтират 150-годишна църква в Две могили с пари от сватбено тържество Двойка български емигранти, родени в Две могили, дариха парите, събрани на сватбата си, за ремонт на 150-годишната църква в града. През лятото двамата се венчали в храма, а гостите на тържеството били помолени да се включат в набирането на средствата.

Георги и Таня напуснали България преди 10 години. Той по професия е лекар, тя също е намерила своята реализация отвъд океана. Това лято те се върнали, за да направят сватбеното си тържество със своите роднини в Две могили.

Отец Драгомир: Носталгично може би, тъй като са кръщавани в този храм. И двамата са местни... След като приключи еуфорията, на другия ден дойдоха в храма, донесоха 2000 лева.

С помощта на други местни жители бързо била намерена строителна бригада и в момента вече е започнал ремонт на фасадата на църквата, казва отец Драгомир.

Отец Драгомир: Най-належащо е да измажем лицето на храма, да подновим самите надписи - храм „Света Троица”. И камбанарията е в ужасно олющен вид... Надяваме се всички жители, като видят това нещо - да бъдат доволни и да могат да ни помогнат вече във втория етап – да събираме пари и да почнем да я боядисваме отстрани.“

Църквата вече има и други дарители – благодарение на тях е подменено осветлението и то вече спестява електроенергия. Отец Драгомир казва, че най-важното е да се върне доверието на хората, че дареното от тях е използвано по предназначение.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova