Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Награда за всеотдайност получиха доброволците от социалната кухня към столичния храм

Author: https://dveri.bg | 15.05.2017

Награда за всеотдайност получиха доброволците от социалната кухня към столичния храм Една православна енорийска инициатива получи признанието на Time Heroes - най-голямата платформа за благотворителност у нас, чиято цел е да популяризира и насърчи участието на все повече хора в доброволчески инициативи в цялата страна. Доброволците от социалната кухня към храм "Св. пророк Илия" в София получиха наградата за всеотдайност, защото от 2000 г. насам всяка неделя без изключение приготвят и раздават храна на бедни хора.

Отличените са Мира Атанасова, Бойка Николова, Илияна Чолакова, Ния Павлова, Бойка Капитанова, Надя Цветанова, Деси Вълчева, Иво Стойнев, Марк Сикема, Мишо Семерджиев.

Time Heroes раздава за първа година награди на отделни доброволци, екипи, организации и компании, отличаващи се с дейностите си в гражданския сектор и благотворителността. Сред другите наградени са хората зад Националната гореща линия за пострадали от насилие, клиентите с интелектуални затруднения на Дневен център "Светове", Каритас-София и още много други. Специален гост на събитието в четвъртък, 11 май, беше бившият президент Росен Плевнелиев.

Доброволческата неделна кухня за нуждаещи се жители на енорията при храм „Свети Пророк Илия” в жк „Дружба” - 2 е инициатива на група млади хора от енорията. Началото е поставено през 1999 г., като с годините броят на получаващите топла храна всяка неделя нараства до 400 души. Дейността на кухнята се осъществява с помощта на доброволци, организирани за подготовка на продуктите и приготвянето на храната. Ентусиазмът и упоритостта на християните привличат доброволци и от други енории и дори от чужбина - все хора, които желаят да станат съпричастни на доброволческия дух и безкористно служение на ближния. Организирани групи идват от фирми, организации, университети и училища. Повече за дейността на социалната кухня към храм "Св. пророк Илия", както и за другите дейности на енорията можете да прочетете тук.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova