Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Немци дариха 8000 евро на берковски семейства

Author: www.mont-press.com | 05.05.2016

Немци дариха 8000 евро на берковски семейства Германската неправителствена организация дари за пострадалите от наводнението в Берковица 8000 евро. Средствата са за 65-мата граждани, чиито имоти бяха съсипани и отнесени от пороя и придошлата Берковска река през септември 2014 година.

Това е второто дарение на “Сеньор експертен сервиз” за хората от Берковица. В края на миналата година членове на организацията донесоха 2500 евро. Тогава те на място се запознаха с трудностите, които изпитват потърпевшите. Немците установиха, че хората повече от година не успяват да се съвземат от загубите.

В отстраняването на щетите от природната стихия досега общината е инвестирала над 4 милиона лева. Изградени са пет подпорни стени, възстановени са улиците. Обезщетения от държавата получиха 37 души с най-пострадалите имоти. Две семейства останаха без дом. На тях местната управа им предостави парцел, за да си изградят къща.

“Ние с удоволствие идваме в Берковица. Част от дарителите са тук сега. Няма да забравя, какво са причинили тези наводнения на хората. Познавам голяма част от тях. Хората ми показаха къщите си и видяхме щетите. Когато се върнахме у дома, показахме снимки и тогава възникна идеята да помогнем. Събирахме дарения, организирахме концерти и мероприятия и успяхме”, казаха представителите на “Сеньор експертен сервиз”.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova