Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млади хора от Пловдив помагат на социално слаби граждани

Author: БНТ | 05.01.2018

Млади хора от Пловдив помагат на социално слаби граждани27-годишната Николета от Пловдив създава група в социалните мрежи в подкрепа на хора в нужда. За кратко към отряда ѝ за бързо реагиране се присъединяват стотици, водени от мисията да помагат.

Тя е от хората, които увличат другите да я последват в желанието ѝ да прави добрини. Николета Чавдарова работи в компания за медицински консумативи и от 3 години поддържа фейсбук групата "Пловдив, подай ръка на пенсионер" с над 500 участници. Там се организират и със собствени средства купуват хранителни продукти, лекарства, плащат и сметки.

Николета Чавдарова: "Аз се чувствам много лично свързана с всички възрастни хора, моята баба е моето слабо място, така мога да я нарека."

Желанието на Николета да помага увлича много хора. Търговска верига им прави 15% отстъпка от цената на продуктите. Гимназията за сценични и екранни изкуства предоставя помещение, за да разпределят покупките, които после носят до различни адреси в Пловдив и селата.

Мария Стоянова: "Ние просто искаме да им помогнем достойно да си изживеят старините."

Групата на Николета помага и на по-млади хора. Сред тях е 35-годишният Иван, за когото преди месеци събрали голяма сума пари. Платили му здравните осигуровки, за да се оперира, защото бил на път да изгуби крака си.

Иван Узунов: "Искам да им благодаря от все сърце, че благодарение на тях сега съм на два крака и животът пак сега по някакъв начин се върна, защото аз бях много се отчаял."

Иван обаче няма работа и казва, че често се случва да търси храна в контейнерите за отпадъци. Затова мисията на Николета и нейните добротворци да помагат на Иван и на хората като него продължава.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info