Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Кмет заделя от заплатата си по 100 лв. за новородено

Author: www.bgnow.eu | 28.03.2016

Кмет заделя от заплатата си по 100 лв. за новороденоКметът на панагюрското село Бъта Георги Александров заделя по 100 лв. от заплатата си, за да подпомага млади семейства с новородени деца. По този начин иска да преодолее демографската криза в селото и да накара младите да раждат и да живеят тук, а не да бягат по градовете.

Миналата година в Бъта са се родили едва 8 деца при положение, че преди 90-те години, белязали демокрацията у нас, в селото е имало по 40-50 деца на година. В местната детска градина се грижат за отглеждането и възпитанието на 35 деца-в две групи, но някои семейства, които работят в Панагюрище, предпочитат да водят малчуганите в местни забавачки.

В съседната община Стрелча новият кмет Стойно Чачов обеща да осигурява еднократна помощ от 1000 лв. за новородено, за да не бягат младите от града. За изрядните семейства с деца, които не дължат данъци на общината, детските градини и яслите в града и селата са безплатни, т.е. няма да има месечни такси за посещението на малчуганите в тях.

Това е финансов стимул, чрез който новото общинско ръководство се надява да задържи младите семейства в общината, обясни кметът.

Липсата на препитание и работещи предприятия в малкото градче и околните села е причина за обезлюдяването на този край и изселването на цели фамилии към Пловдив и София, а желанието на новата кметска управа е хората да останат в родните си места, затова политиката е да се подпомогнат младите с финансови облекчения.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova