Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Абитуриенти в подкрепа на деца със спинално мускулна атрофия

Author: wishbox.org | 24.02.2016

Абитуриенти в подкрепа на деца със спинално мускулна атрофия„Панаир на добрината” е ученическа благотворителна кампания, организирана от зрелостниците на II Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън", която вече се превръща в традиция. Идеята на кампанията е да се дарят средствата, отделени за тоалети за изпращането, за благотворителност, като така в деня на сбогуване на училищния живот да се направи добрина.

Тя стартира с випуск 2014 на 2 АЕГ и обедини стотици ученици от цялата страна, съпричастни към каузата за „пеперудените“ деца. Те не само успяха да подпомогнат финансово болните, но и след преговори със Здравното министерство, „пеперудените” хора започнаха да получават месечни помощи.

През следващата 2015 година събраната сума от кампанията беше дарена на асоциация „Муковисцидоза“. Освен осигурените финансови средства, „Панаир на добрината 2015“ спомогна за създаването на ефективна клинична пътека за съответната болест.

Тазгодишната кампания

Във фокуса на тазгодишната кампания е генетичната болест спинално мускулна атрофия (СМА).

СМА е рядко генетично заболяване, характеризиращо се с дегенерация на двигателни неврони, което се изразява чрез мускулна атрофия и слабост. Заболяването може да засегне способността за движение на горни и долни крайници, главата и шията, както и процеси като дишане.

Проблеми на болните от СМА
Болните у нас се сблъскват със забавена диагностика и неправилно лечение, поради липсата на достатъчно компетентни медицински лица и стандарт за лечение. Поради неефективната грижа сме свидетели на стряскаща статистика – продължителността на живота на болните в България може и да не надвиши 2 години.

Екипът на „Панаир на добрината“, випуск 2016, се фокусира върху дарителска кампания, целяща закупуване на т.нар. „уреди, даващи свобода на движение“ за пациенти.

Парите, събрани чрез закупуването на бели тениски с логото на кампанията, отиват в подкрепа на болните от СМА. До момента в тазгодишната кампания са включени зрелостници от цяла България, включвайки градовете София, Червен бряг, Пловдив, Търговище, Варна и Плевен.

Повече информация можете да откриете на Фейсбук страницата на кампанията Панаир На Добрината.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova