Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Пловдивско читалище получи дарение две пиана

Author: БНТ 2 | 22.03.2016

Пловдивско читалище получи дарение две пианаПловдивското читалище “Съвременник”, което чрез ефира на БНТ2 обяви, че има нужда от пиано, получи не един, а два музикални инструмента. Хора от Варна, Попово и Пловдив сами пожелаха да помогнат. Читалището вече се радва на даренията, с чиято помощ десетки музикални таланти от Пловдив имат шанс за изява и репетиции.

“Свят без добри хора е умиращ свят” – този надпис ни посреща в блока, в който години наред в дома на семейство Павлови звучи музика. Те отдавна живеят в столицата и за музикалния инструмент, който вече ще стои в камерната зала на читалището, се грижат техни близки.

Николай Павлов: “На пианото свиреше моя братовчед Никола като ученик, после спря да се занимава с музика и вероятно поради тази причина решиха със сестра си да направят този жест към читалището. И аз не бях учуден, това е абсолютно в техния стил.”

Другият музикален инструмент, на който някога е свирила Лили, дъщерята на Димитър Попов, сега ще се използва за репетиции и творчески срещи в читалището. За пренасянето и превозването на пианото, безвъзмездно помогна пловдивска фирма.

Димитър Попов: “Да помогнем за едно добро дело… Какво друго да ви кажа, разнежихте ми, стига толкова.”

Призивът на пловдивското читалище “Съвременник” получи отзвук в цялата страна. Първи откликнаха семейство Добреви от град Попово.

Галя Добрева: “Вечерта видяхме един репортаж и тогава дали на шега, дали на истина, просто споменах на съпруга ми да подарим нашето пиано. Просто искаме да помогнем там, където е нужно пианото.”

Разстоянието между Попово и Пловдив обаче е близо 300 километра и пренасянето на пианото се оказва сложна задача. Още по-далече е Варна, откъдето е Ивелина Петрова, която също откликва на призива на читалището.

Единствено заради големите разстояния в читалище „Съвременник“ в Пловдив не са музикалните инструменти от Попово и Варна, но ако има други читалища в страната, които се нуждаят от пиано, могат да се обърнат към БНТ2.

Татяна Николова – читалище “Съвременник -1986″: “Ние много се радваме на придобивките, но още повече се радваме на това, че този случай, това събитие тук ни показа, че е жива добротата у хората… че е жива човечността и искам да кажа: Хора, благодаря ви от сърце и е хубаво, че има хора, които не са забравили, че човек не живее само с хляба и ни подадоха ръка. Това много ще помогне в нашата работа. Благодарим на Българска национална телевизия 2, която много спомогна за нашата кампания, благодаря ви!”

Picture: http://bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova