Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дете със синдром на Даун дари косата си за онкоболна жена

Author: borbabg | 18.01.2018

Дете със синдром на Даун дари косата си за онкоболна жена14-годишната Пламена от Горна Оряховица дари косата си за жена, която се бори с онкозаболяване. Момиченцето направи благородния жест в събота, насърчено от своята майка Юлия. Седмокласничката добре разбира измерението на доброто дело, което e сторила, тъй като самата тя страда от вродено заболяване и осъзнава колко е необходима подкрепата на околните към хората в нужда дори в ежедневните им проблемни ситуации.

Идеята да подари косата си за онкоболна жена дошла спонтанно. „Плами искаше да има нова прическа и понеже косата й е много хубава, гъста и дълга, решихме, че може да помогне на някого, който се бори с рака и вследствие на химиотерапия е загубил своята коса”, коментира майка й Юлия.

Нейната приятелка фризьорката Стефка Попова от Велико Търново е част от екипа на организация за създаване на перуки за онкоболни у нас и с радост прегърнала идеята малката Пламена да стане една от дарителките. Така момичето се разделило с цели 30 сантиметра от косата си и стана първата й клиентка с благородна мисия за 2018 година. Тази дължина е напълно достатъчна за направата на дълга перука, която е особено предпочитана, тъй като обикновено жените се решават да отрежат не повече от 20 – 25 сантиметра – за къса перука.

Юлия и Плами споделиха, че заедно с косата изпращат цялата си положителна енергия към собственичката на бъдещата перука и най-искрените си пожелания тя да оздравее. „Вярваме, че когато имаш подкрепата на добри хора, може да се справиш с всички болести и проблеми”, казват те.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova