Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Музиканти чистят замърсените кътчета в България

Author: Милена Енчева, България он ер | 11.04.2016

Музиканти чистят замърсените кътчета в БългарияПластмасови бутилки , захвърлени гуми и различни индустриални отпадъци. Така изглежда крайпътен участък от Ломско шосе. Боклуците тук са част от пейзажа , с който преминаващите коли като че ли свикнали.

Непримирими с унищожаването на природата четирима приятели музиканти решават с малки стъпки да достигнат до голямата промяна. Докато пътуват по концерти из различни краища на страна те носят със себе си чували и ръкавици, за да чистят това, което други взимат за даденост. За да вдъхновят останалите, създават страницата „Да живеем в чистота“. Там започват да качват снимки от местата, където вече са изчистили. За кратко време идеята им набира последователи, които документират своя принос за чиста природа.

"Има много добър отзвук , доста хора харесаха страничката. Получаваме страшно снимки на точно такива хора, които са събрали чували и въобще хората много добре я приемат инициативата и аз много се радвам, защото много хора се включват." , разказва Мелина Крумова, една от създателите на фейсбук страницата "Да живеем в чистота"

Компанията чисти приоритетно боклуците , които по трудно се разграждат. Най-голям проблем за тях са индустриалните отпадъци , които не могат да натоварят в колите си. Самото разпределение на събраното също се прави на специален принцип.

"Защо гледаме да го разпределяме между различни кофи за боклуци, защото хората ни се ядосват примерно , че сме им препълнили кофата и такива почват как може и те не нямат идея , че ние сме го събрали от някъде и е за тяхното добро", разказват музикантите.

Репортаж

Фейсбук страница на организаторите


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info