Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителният книжен базар на JCI Plovdiv събра средства за закупуване на компютри за дом за деца

Author: www.plovdiv24.bg | 04.08.2017

Благотворителният книжен базар на JCI Plovdiv събра средства за закупуване на компютри за дом за децаОсъществилата се благотворителна разпродажба по време на Капана фест, част от инициативата "Кутия за книги", връща вярата за доброто у хората. Събраните средства ще бъдат инвестирани в закупуването на компютри на ДДЛРГ "Олга Скобелева" гр. Пловдив. Книгите имат силата да направят човек по-добър и по-сърцат. Истинско доказателство затова е вдъхновяващата кампания на младежката организация JCI Plovdiv - "Кутия за книги".

Благодарение на доброволците на JCI Plovdiv и БТЛ Индъстрийз, инициативата се завърна към живот и дава възможност на всеки да дари свои книги на хора и институции в нужда. За тази цел в началото на месец юни бяха поставени 10 кутии на ключови места из гр. Пловдив, където всеки може да направи своето дарение.

"БТЛ Индъстрийз" е компания, която разполага с богата фирмена библиотека и именно любовта на служителите към книгите ги кара не просто да подкрепят инициативата, но и да се включват активно в нея. По тяхно желание, кутия за книги беше поставена както в офиса на компанията в Пловдив, така и в София.

Какво се случва с дарените книги?

Три пъти в годината се провеждат разпродажби на книгите в запазено състояние. В дните между 2-4 юни по време на Капана Фест се състоя първата разпродажба за тази година, благодарение на която се събраха 2196 лева. Сумата ще бъде инвестирана в закупуването на компютри за дом за деца в гр. Пловдив, "Олга Скобелева".

Освен парични средства, с дарените книги, които са загубили физическата си стойност, младежката организация ще организира творчески работилници "Направи си сам" за децата от дома, където заедно ще претворяват овехтялата хартия в арт инсталации и декорации, които да облагородят пространството им. Останалите книги ще бъдат разпределени по читалища и домове за възрастни.

Повече информация за инициативата и локациите ще намерите на фейсбук страницата на инициативата


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova