Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

29-годишният Николай има нужда от помощ

Author: Нова телевизия | 12.08.2016

29-годишният Николай има нужда от помощТова е историята на Николай Божиков от Калофер. Затворен между четири стени години наред. Единствената му връзка с външния свят е компютърът, тъй като още когато е на 2-годишна възраст става ясно, че е болен от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен.

По това време в България не се знаело много за болестта, освен че няма лечение. Така започват мъчителните дни за Ники. Семейството му смята, че най-лошото ги е сполетяло и по-лошо няма накъде.

Момчето успява да учи само до 8-и клас, защото болестта го приковава към леглото. Преди около 13 години, на път към болницата за контролен преглед, той престава да диша самостоятелно, защото мускулите го предават напълно, диафрагмата на Николай спира да функционира – оттогава живее с апарат за изкуствено дишане, който родителите закупуват за 10 хил. лв.

Преди три години с Ваша помощ успяхме да съберем 12 хил. лв. за закупуването на специална количка, с която момчето да излиза навън и да се докосва отново до нормалния контакт с хората. Семейството му опитва всякакви начини за събиране на средства за Ники, тъй като парите, отпуснати по болест, са едва 230 лв. на месец, а скоро му увеличават помощта едва с 6 лева.

29-годишният мъж не отрича, че има моменти, когато пада духом, но винаги намира сили да се изправи. „Не искам да ставам медийна звезда”, казва той, но същевременно осъзнава, че само с доходите на родителите му не може да покрива месечните си нужди. Затова в момента тече отново кампания за събиране на средства с медикаментозна цел.

Дарителската за помощ на Ники е:
IBAN: BG43STSA93000021121260
BIC : STSABGSF
Николай Тодоров Божиков

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info