Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Хора с увреждания търсят помощ, защото магазинът им изгоря

Author: БНТ | 07.02.2017

Хора с увреждания търсят помощ, защото магазинът им изгоряСемейство инвалиди от врачанското село Струпец остана без поминък, след като пожар изпепели магазинчето им. Съселяните им обявиха, че ще помогнат дружно на пострадалите, но молят и други добри хора да дарят за възстановяване на оборудването, без което павилионът за хранителни стоки не може да заработи отново.

Виолина и Биляна са майка и дъщеря и двете със 100 процента инвалидност. Жените се придвижват трудно с патерици, но сами се грижат за прехраната си, като преди години отворили малък павилион на главната улица на селото. Продавали хранителни стоки, предлагали кафе и напитки, преди стихиен пожар да унищожи цялата конструкция и обзавеждането. Освен тяхното магазинче, в село Струпец има още един магазин, който съвместява и функциите на клуб на инвалида и пенсионера.

Пешо Маринов, с. Струпец: "Сега веднага усетихме, че го няма магазинчето, цяла сутрин седим на студеното, а тук вътре си седяхме на топличко, кафе сутрин, децата тук чакаха рейса."

Виолина Тодорова: "На хората ще им липсва магазинчето, защото в почивен ден работя само аз. След работно време, който е дошъл, все съм му услужила."

Пожарът станал преди два дни и е цяло чудо, че не е пострадала и къщата на двете жени, която е в непосредствена близост. От павилиона е останала само желязната конструкция.

Виолина Тодорова, пострадала: "Изгоря климатикът, телевизорът, хладилна витрина, друга за напитки, фризер, кафе-автомат, касов апарат, лични и служебни документи на магазина изгоряха."

Пешо Маринов, с. Струпец: "Не могат да ходят добре, старата особено е много зле, обаче поддържат това заведение, никога не са искали помощи, уважаваме ги, събирахме се тука, селото ни е малко, като че ли опустя селото ни след тази трагедия, й викам аз."

Ленчо Лалов, съсед: "Тая загуба за мен е поне 15 хиляди лева. Като сложиш и оборудването, нали само климатикът е 1000 лева..."

Елка Маринова, съседка: "Инвалиди са и не могат да работят, от магазина се издържаха, аз им помагам в къщата, внасям дърва, почиствам им. Някой трябва да им помогне, ние от селото можем с труд и с някоя стотинка, дето се казва, с друго не можем."

От общината в Роман също обещаха да помогнат за възстановяването на селското магазинче, сумата ще се гласува на следващото заседание на местния парламент.

За дарение е открита и банкова сметка BG34STSA93000016861376
Титуляр Биляна Благоева, с. Струпец, община Роман

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info