Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Болен баща от Варна остана на улицата с двете си деца, нуждае се спешно от инсулин

Author: varna24 | 18.08.2016

Болен баща от Варна остана на улицата с двете си деца, нуждае се спешно от инсулинРепортер на Varna24.bg се срещна с 39-годишният Стоян, който отправи отчаян зов за помощл

Историята на окаяното семейство е драматична. Преди години Стоян и съпругата му имали голям апартамент във варненския квартал "Владиславово". По искане на жена му продали жилището и отишли да живеят в балчишко село.

Наскоро обаче жената започнала връзка с друг мъж и изгонила съпруга си с двете деца. В пристъп на ярост подпалила цялото им имущество, в което изгорели дрехи, лични карти и документи на мъжа и децата.

За да се предвижат до Варна, се наложило да продадат колелото на Кристиян, 18-годишният син на Стоян.

Младежът, който не е завършил все още средното си образование, бил отличник в селото, където живеели. Мечтаел да стане лекар. Днес мечтата му е да има лична карта, за да може час по-скоро да си намери работа и помогне за оцеляването на болния си баща и сестра си. Кристиян е с операция на едното око, след като хвърлен диск отлепя ретината му преди време.

Милена е на 20 години, но поради заболяването си, умствена изостаналост, прилича на дете на около 12 години. Момичето се нуждае спешно от памперси и дрехи.

Семейството е приютено на 17 юли без никакво имущество от тяхна възрастна позната, която им е отстъпила стая от жилището си, за да имат покрив над главата. Жената обаче е пенсионерка и инвалид и с парите, които получава не може да се грижи за изхранването на Стоян и децата му, които буквално гладуват.

Посъветвахме Стоян да се обърне към социалната кухня на ул. "Драва Соболч" във Варна. Директорката на трапезарията, Мариана Николова, уточни, че мъжът може да се нареди на опашката за храна рано сутринта, но огромната и тревога е, че кухнята ще работи до края на август и след това вероятно ще бъде закрита.

На този етап Стоян има спешна нужда от инсулин и лекарства за високо кръвно налягане, които е получавал с рецептурна книжка, изгоряла при пожара. Мъжът не може да поднови и ТЕЛК-а си, докато не си вземе личната карта, за която вече е пуснал документи.

Призовават се всички, които могат да помогнат по някакъв начин на Стоян и децата му да се обадят на тел. 0876 99 87 17.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info