Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Хората, подпомогнати за отопление миналата година, ще получат хранителни помощи

Author: Дарик | 20.10.2015

Хората, подпомогнати за отопление миналата година, ще получат хранителни помощи "Лицата, които са получили помощ за отопление през 2014 г., ще имат право на хранителни помощи тази година", съобщиха от „Социално подпомагане“.

"Близо 260 хиляди души ще получат наесен безплатни хранителни продукти по познатата вече европейска програма", това съобщи в Русе министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. „Миналата година нямаше раздаване на безплатни храни, защото имаше много формалности и раздаването се осъществяваше по друга линия“, коментира Калфин. Той уточни, че помощите ще бъдат предоставени в късната есен, за да не съвпадат с изборите и да се политизира този начин на подпомагане на бедните. Хората, които ще могат да се възползват от тях са в общи линии същите, които получават и помощи за отопление, каза социалният министър. Партньорска организация отново ще е БЧК.

Ивайло Калфин обяви още, че през есента приоритет в работата на министерството му ще са хората с увреждания. Ще се работи по улесняване на освидетелстването и индивидуалната грижа за тях, ще бъдат изработени и нови законопроекти за социалното подпомагане на тази група хора, ще бъде подновена и програмата за заетост на хора с увреждания. Ще се търсят начини за увеличаване бюджета на програмата за лични асистенти, тъй като интересът всяка година нараства. Молбите тази година са били 50 000, а са назначени 13 хил. души.

Предвижда се също да бъде внесен законопроект за равните възможности, какъвто в момента няма в България. Има нужда от подобно нещо, тъй като България продължава да е страна, в която жените са дискриминирани в много отношения, смята Калфин.

Предвижда се и изработването на закон за насърчаване на заетостта. През есента ще тръгне и програма за хора в предпенсионна възраст, тъй като досега действащата не е ефективна и не дава достатъчно възможности.

Помощ ще бъде предоставена и на 10 хиляди лица в цялата страна, пострадали при бедствия и аварии. Родителите с еднократна помощ за първокласници не са включени в целевата група тази година.

Източник: dariknews.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova