Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

На Великден стартира православен детски сайт

Author: http://dveri.bg | 05.05.2016

На Великден стартира православен детски сайтЗа Възкресение Христово стартира нов детски православен сайт – Камбанка. Той е създаден с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Създатели на сайта са млади хора от енорията при варненския храм ”Св. Атанасий” под ръководството на иконом Дончо Александров. Същият екип списва вече няколко години едноименното детско списание.

Изминалото време показва, че интересът към подобно издание е голям и от деца, и от родители. Тъй като списанието има ограничен тираж и не може да достигне до повече читатели, се роди идеята за създаване на детски православен сайт - Камбанка.

Един сайт има по-лесен достъп и възможности, които списанието не може да предложи. Това са аудио и видео файловете. На сайта освен детската тематика, разпределена в различни рубрики, познати от списанието, ще има детски филмчета, посветени на Библията, жития на светиите, както и кратки текстове с нравствена насоченост. В повечето случаи те са преведени от екипа на сайта и са озвучени на български от преподавателите и децата от школата по актьорско майсторство при храма. "Камбанка" има за цел да събужда децата за вярата, доброто, истинското и красивото. Тя ще ги провокира да мислят, творят, готвят, пеят и се занимават с полезни неща.

Има рубрика и за родителите, в която ще се поместват материали, свързани с възпитанието на децата в духа на православието.

Към детския сайт


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova