Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В Камчия беше открит първият православен лагер за деца

Author: http://dveri.bg | 05.07.2016

В Камчия беше открит първият православен лагер за деца В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, с благословението на Варненския и Великопраславски митрополит Йоан беше открит първият православен лагер за български деца в едноименния комплекс. СОК "Камчия" е изграден по проект на правителството на Москва и функционира като детски лагер за деца от Руската федерация.

Православният лагер се осъществава благодарение на доброто и дългогодишно сътрудничество между СОК „Камчия“ и Варненска и Великопреславска митрополия. По-голямата част от разходите на децата са поети от спонсор, а на останалите - от митрополията. Една част от настанените в прекрасната база деца са от социално слаби семейства и това е единствената възможност за тях да бъдат на летен лагер през ваканционните си дни.

Програмата на лагера е насочена към разкриване и утвърждаване на православните ценности и послания сред участниците чрез разнообразните форми и средства. За това ще допринесе и учителката по СИП Религия Борянка Петрова. Децата ще имат възможност да посетят забележителните храмове и Духовния център „Св. архангел Михаил“ във Варна, да участват в литургия, да общуват и беседват с духовни лица; да изслушат беседата на иконом Василий Шаган „Азбучната истина“ и на н. а. на Русия Николай Бурляев „За доброто, прекрасното и православните ценности“ и др.

Програмата им включва и посещение на Авиокосмическия център и Планетариума в комплекса, уникалните изложби на икони, на кристали и др. Достатъчно време ще има и за тяхното физическо укрепване и забавления – плажни и спортни игри, екскурзия с лодки по река Камчия, спортни състезания, лагерен огън. В края на смяната лагерниците ще представят пред всички своите таланти и творчески възможности.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info