Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Приятели си построиха град, за да остареят заедно

25.11.2016

Приятели си построиха град, за да остареят заедноПредставяме ви група от четири двойки, които са приятели от 20 години. Те искат да се присъединят към движението за строене на малки къщи. Само че вместо да си построят малка къща, те решават да построят собствен малък град, съдържащ се от четири малки колиби – всички гледащи към течаща наблизо река в Остин, Тексас. Наричат града си ‘Llano Exit Strategy.’

Всяка колиба е голяма 36 кв. м и струва 40 000 долара. Състои се от разтегателен диван, баня, хол, голямо бедно, тераса, течаща вода и климатизация. Благодарение на архитекта Мат Гарсия всяка колиба е максимално екологична, но предлага и немалка доза съвременен комфорт.

Всяка колиба е снабдена със специално проектиран покрив с варели в вода, които могат да съхраняват 5 000 галона дъждовна вода. Колибите също така са оборудвани с отразяващи стени – през лятото намаляват горещината, и с изолирани прозорци, които държат студеното надалеч през зимата. Интериорът на малките къщи е направен от шперплат, за да се намалят максимално разходите. Шперплатът запазва топлината и не заема много място. Екстериорът е от стомана, която отразява горещината.

Имотът включва също така голяма основна къща за готвене и общи събирания, която прави малкия град магически. Щастливата компания от приятели прекарва голяма част от времето си в малкия града. Те планират да се пенсионират и да се насладят на остатъка от живота си в този имот. В компанията на най-добрите си приятели.

Четирите двойки са много добри приятели от 20 години. Затова построяването на свой малък град им се струва като най-удачния начин да извлекат максимума от живота.

Групата обединява финансовите си средства, за да си позволят построяването на възобновяем град. Тук могат да живеят щастливо и да остаряват заедно.

Всяка колиба е построена за 40 000 долара и включва огромно легло, диван, баня и тераса. Покривите са построени така, че да могат да събират дъждовна вода във варели.

Фред Зип казва: Това е магическо място, но е сухо и безплодно. Правим всичко възможно, за да пазим вода за естествените дървета и трева“.

Джоди Зип допълва: Като във филм на Дисни е. Имаме зайци, рисове, сърни и различни видове птици. Колкото повече време прекарваме тук, толкова повече нови неща откриваме.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova