Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Професор направи щедро дарение в Троян

Author: http://statii.troyan21.com | 31.03.2016

Професор направи щедро дарение в ТроянСветилото в онкохирургията проф. Иван Гаврилов, завеждащ клиниката по гръдна хирургия в Онкологичната болницата в София е направил сериозно дарение по случай 100-годишнината на гимназиалното образование в Троян, която се чества през тази година.

Професорът дарил картина – портрет на патрона на училището Васил Левски, икона на първоучителите св. св. Кирил и Методий, книги – негови авторски и други, исторически, посветени на велики за България събития, плюс немалката сума от 5000 лв. Дарителската воля е парите да се използват за награди за изявени ученици през следващите пет години.

„Този юбилей е наистина важен и аз държа да съм първият, който ще направи дарение за него”, заявил проф. Гаврилов при връчването на подаръците. „Човек може да бъде учител и будител през целия си живот“, добавил още големият български медик. От името на СОУ „Васил Левски” директорката Розалина Русенова благодарила за щедростта и в знак на признателност връчила на професора плакет с лика на патрона на училището Васил Левски.

Професор Гаврилов е известен с дарителските си жестове и се знае, че е особено щедър към храмове на православната ни вяра. Скъп подарък от него има и в троянската църква „Св. Петка” - икона на светицата, закриляща града ни. Именитият хирург е свързан с Троян и професионално – от години той има приемен ден в троянската болница и е помогнал на десетки троянски пациенти.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova