Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Магазинче за надежда в подкрепа на хора в нужда отвори врати в Разград

Author: http://razgrad.topnovini.bg | 27.04.2016

Магазинче за надежда в подкрепа на хора в нужда отвори врати в РазградСдружение с нестопанска цел „Да бъдем хора“ откри „Магазинче за надежда“ в подкрепа на хора в нужда. Идеята е на 24-годишната Полина Иванова, която е председател на неправителствената организация.

Социалният магазин се помещава в офиса на сдружението в стая 207 на бизнес сградата на улица „Грънчарска” №2. Там се продават всякакви стоки – дрехи, обувки, играчки, аксесоари и много други. Сдружението приема вещи, които хората могат да дарят или да продадат на символична цена. Генерираните приходи от продажбата на стоките се събират във фонд и се използват за благотворителни каузи в подкрепа на деца и възрастни в неравностойно положение, социално слаби иинвалиди.

Отец Георги благослови офиса с пожеланието сдружението да твори все повече добри дела. Той освети и подари и икона за магазинчето за надежда.

Гост на събитието бе и зам.областният управител Нурие Црънгалова. Тя честити на Полина Иванова придобивката и я увери, че Областната управа продължава да събира средства за Кристиян Светлозаров, който е изгубил слуха си на 2-годишна възраст при лекарска грешка. Това е и една от последните каузи на сдружение „Да бъдем хора”, което вече е събрало в негова полза над 2000 лева. Црънгалова заяви, че администрацията ще я подкрепя и занапред и ще бъде отворена за всяка благотворителна кауза.

Председателят на сдружението съобщи, че се подготвят и нови инициативи: „Подай ръка и в делник”, приемна за безплатни юридически консултации за различни целеви групи, създаване на Консултативен съвет и др. А от 16 до 22 май пред Общинския културен център в Разград съвместно със Сдружение „Защита на животните в Лудогорието” ще бъде организиран базар на книги, като в касичка ще се събират средства за хуманна грижа и милост за хората и животните.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova